søndag 11. desember 2016

Juliannes advent

Posten skal fram 

Det moderne har for lengst inntatt også det norske samfunnet. Internett er kommet for å bli, og brukt avispapir til å stappe i gummistøvler er mer eller mindre en gid forretningside nå som aviser blir borte. Det er for eksempel lov å ta kontakt med Norske Skog å høre om de har noen overliggende avispapirruller.
Denne søndagen kan brukes  inne, etter at en frisklufttur er unnagjort. Ved å samles rundt et bord, kan en del av søndagen brukes til julekortskriving. Det fordrer selvsagt at julekort enten er innkjøpt (tilsendt fra munn- og fotmalerforeningen) eller at de lages i familiens kreative hjørne.
Det er alltid stas å få ekte privatpost i postkassa. Vakre kort med mye rødt og blått (snø er i solskinn hvitt og i skyggepartiene blått). Men det viktigste er likevel at ordene på tekstsiden er velmente og ektefølte. Mens det tidligere var to prisgrupper for frankering av julekort, er det nå bare én. De to gruppene var avhengig av hvor mange rod som sto på kortets tekstside. Hvilket viser at det offisielle Norge en gang var tydelig  på at man skulle veie sine ord på gullvekt. Ellers gjorde postverket det.
Husk rett porto.
og postnummer
Julianne
Julestellskusine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar